The Sunshine Soldiers

Er kwamen twee soldaatjes aan is een muzikale voorstelling voor jong en oud over weemoed en verlangen. 1940: Terwijl de oorlog woedt, proberen de soldaten Bob en Jo zich in hun kampementje op geheel eigen wijze staande te houden. De Nederlandstalige liedjes zijn bekende nummers uit de oorlogstijd, gecombineerd met eigen vertalingen van anderstalige nummers uit dezelfde periode.

The Sunshine Soldiers, Bob en Jo Zonneschijn, worden gespeeld door Robbert Recourt en Joost de Venster. De Soldiers bestaan sinds 2010 en hebben tot nu toe vooral in verpleeghuizen (via Stichting Sunshine Society) en musea gespeeld met nostalgische liedjes en improvisatiespel, waarbij altijd interactie met de ouderen en bezoekers gezocht wordt.

Recensie: “Hun samenzang is om af en toe rillingen van te krijgen zo mooi. En dan de kneuterigheid, de innemende karakters en het tempo: de energie is zo lief dat het overslaat op het publiek. En bij alles blijven ze in het hier en nu, nog nooit op deze manier gezien”. (Margreet Derks, theatermaker en -regisseur, 8 juli 2018)

The Sunshine Soldiers zijn vanaf 17.00 uur op Sketchtival te zien!

Wanneer kun je The Sunshine Soldiers nog meer zien?

  • 8 juli – Fort aan de Klop, Utrecht
  • 25 augustus – The Showman’s Fair, Utrecht